Illustrator

Adobe Illustrator är programmet för den som vill göra snygga illustrationer som samtidigt ser proffsiga ut. Förutom tjusiga illustrationer kan man med Illustrator även skapa digital grafik och olika typografiska produkter. Illustrator går att använda till alla typer av media, vare sig det handlar om webb, tryck eller rörligt material som video eller liknande.

Skapa vektorgrafik

Illustrator använder sig av något som heter vektorgrafik, vilket har den fördelen att det går att skapa väldigt detaljrik grafik. Eftersom vektorgrafik är oberoende av upplösning går det att ändra storlek på ett objekt hur mycket som helst utan att kvalitén går förlorad.Första versionen av Illustrator släpptes redan år 1987 och sedan dess har programmet i ytterligare ett tjugotal olika versioner. Den allra senaste, Adobe Illustrator CC, släpptes i juni förra året.

Nya funktioner

Några nya funktioner i den senaste versionen är bland annat förbättrade ankarpunkter, hörnkontroll, anpassade verktygspaneler, Touch Type-verktyg, bilder i penslar samt CSS-extrahering. Dessutom är integrationen med andra Adobe-program som till exempel Indesign och Photoshop bättre än vad tidigare versioner varit.Är man sedan tidigare en användare av Photoshop är ett bra tips att även införskaffa Illustrator eftersom detta gör att man har större möjligheter att skapa olika typer av bilder och annan grafik