Photoshop

Fotoredigeringsprogrammet för proffs och amatörer. Photoshop är ett stort program med mängder av finesser och det klarar av många olika typer av bildformat.Photoshop är ett omtyckt fotoredigeringsverktyg som används av designers, grafiska artister, fotografer och glada amatörer. Grundläggande kunskaper i Photoshop är idag ett måste på flertalet arbetsplatser. Dessutom är det ett praktiskt verktyg att använda till de egna privata fotografierna. Det går snabbt och enkelt att beskära bilder ta bort röda ögon och redigera skönhetsfel.En av de största fördelarna med Photoshops bildredigering- finesser är att det är möjligt att arbeta i lager. På så sätt blir det möjligt att redigera olika delar av en bild utan att påverka de övriga områdena.Photoshop CC, är den senaste versionen, och den finns både till Mac och Windows. Photoshop finns både på engelska och svenska, men vid installation får du automatiskt den svenska versionen. Utbildning, böcker och onlineguider är på engelska. Programmet går inte att köpas utan det abonneras. Med denna variant av phothoshop får du även med två extraprogram, Bridge och Camera Raw.

Extraprogram

Bridge: Gör det lätt att förhandsgranska miniatyrer, betygsätta och märka bilder. Du kan även arbeta med webbgallerier, kontaktark och hela samlingar till Jpeg. Det är smidigt att hantera processer med många bilder.Camera Raw: Ett suveränt verktyg för fotoredigering med ljus och färg. Fungerar även bra med Jpegfiler.

Phothoshops versioner

Photoshop Elements: En mindre och billigare version som är speciellt anpassad för hemmabruk.Lightroom: Anpassat för yrkesfotografer.CS-serien: Såldes på låda i den tidigare serien.Photoshop CC: ”Stora Phothoshop”, en ny version som bygger på abonnemang och uppdateras var tredje månad.