Skriv ut dina tagna fotografier

Har du börjat få fram relativt vackra bilder med din digitala systemkamera så kanske du vill skriva ut dina tagna fotografier på papper. Det finns en hel del att tänka på innan du hänger upp din fotokonst på väggarna.

Välj skrivare

Framförallt så gäller det att de bilder som du tagit har de kvalitéer som krävs för att du vill skriva ut på fotopapper. Först av allt så gäller det att välja en skrivare som är av bra kvalité. Det går förvisso att skriva ut på vilken skrivare som helst men du kommer att se oerhörd stor skillnad mellan olika skrivare. Beroende på vilken kvalité på bilderna du vill ha så väljer du en skrivare efter det.

Kalibrera skrivaren

Det är också viktigt att du väljer ett fotopapper som passar för den bild som du tagit. Matt eller blankt kan ge din bild olika känsla. Det är också viktigt att du kalibrerar din skrivare och dator efter konstens alla regler så att det du ser på din skärm är så nära så möjligt det du får ut på ditt fotopapper. Du hittar olika verktyg och program hos CyberPhoto för att kalibrerar skärm för allra bästa foto utskrifterna.

Redigera bilderna

Se också till att redigera dina bilder så de får den bästa behandlingen innan de ska skrivas ut. Om du inte använder Photoshop så finns det alternativ på nätet. Det kan också vara så att en bild behöver beskäras för att ta bort sådant som du inte vill ha med i din utskrift. Justera högdager och annat som behövs innan du väljer att föreviga din bild på ett riktigt bra fotopapper. Var noga då du redigerar så det inte blir för mycket av något.