Vikten av bilder

Att ha snygga bilder i sin hemsida är viktigt. Det gäller både nätbutiker, bloggar och andra typer av hemsidor. Det finns mängder av anledningar till att du behöver bra bilder till din hemsida, framför allt om du driver en nätbutik. När du besöker en vanlig butik så är det oftast rent och städat, produkterna är hela och snygga och ljuset i butiken ser bra ut. De du tittar på ser helt enkelt attraktivt ut och lockar dig till att köpa. Detta gäller ännu mer på nätet eftersom du inte får se eller ta på produkterna på riktigt.

Bra bilder till hemsidan

Om du inte har bra bilder så har du dåliga bilder, det finns inget riktigt mellanting. Bra bilder säljer, något som till och med traderasäljarna har märkt. Här läggs det stor möda på att få till så bra bilder på annonserna som möjligt. Oftast så förblir annonser med dåliga bilder osålda. Det finns gott om hemsidor på nätet som har bra produktbilder på sina sidor. Ett exempel på en nätbutik med bra bilder är Cyberphoto. Det är inte alltid du själv behöver ta bilder på dina produkter. Många företag skickar gladeligen med produktbilder som de har tagit själva och låter dig använda dessa på din nätbutik.

Ta egna bra bilder

Om du själv vill kunna ta bra produktbilder så bör du investera i en egen studio. Det behöver inte nödvändigtvis vara en dyr och avancerad studio, många gånger kommer du långt även med väldigt enkla medel. Det är dock bra om du kan behandla dina bilder efteråt på program som exempelvis Adobes Lightroom och Photoshop. Just dessa finns att licensiera för en mindre månadskostnad, något man definitivt bör utnyttja för att kunna få till bra bilder. Med dessa verktyg kan du även anpassa bilderna så att de inte blir för stora för hemsidan. Stora filer tar nämligen längre tid att ladda, vilket gör att hemsidan blir långsam.